BETALINGSFRISTER OG DANSK INDUSTRI

Type: 

BETALINGSFRISTER OG DANSK INDUSTRI

Vi tjekkede DIs rangliste for de seneste år og undrede os over, at Gribskov kommune lå lavt på at betale sine regninger til tiden. Det gav jo egentlig ingen mening. For det er jo ikke en lille iværksætter med likviditetsproblemer. Så hvorfor.

Tjah. Vi har spurgt i administrationen. De undrede sig også, og gravede lidt. Vores bud er, at forklsringen ligger i, kommunen har 30 dages betalingsfrist. Det er mere end mange lokale håndværkere. Så måske handler det bl.a. om, at man lige skal huske at få sagt det tydeligt, det med betalingsfristen. Selvfølgelig er 30 dage mere end 8-14-21 dage. Da jeg arbejdede i Sverige, havde mange af de store svenske industri-koncerner 90 dages betaling. Det var virkelig hårdt for de mindre underleverandører.

Her handler det ikke om at klemme leverandørerne, men mere om lige at have tid til at få regningerne igennem rette person, der kan bekræfte, at varen er leveret og kan betales, plus en kontrolfunktion. Der arbejdes videre med at forbedre det. Der ses på, hvad nabokommunerne gør. Indtil videre, skal I fortsat være opmærksomme på, at det er 30 dages betalingsfrist, der er standard.